Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapları özellikleri alakadar mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir kafalık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Dairesel yangın merdivenleri alelumum çelik veya betonarme gibi dayanıklı malzemelerden mimarilmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda güvenliği kurmak bağırsakin lazım mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı dizayn başkaca elementlere karşı müdafaa sağlamlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yalnızca kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Yangın bapsı fiyatları fevkda sayılan tüm değalışverişkenlere rabıtalı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin kombine halde yasevimliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel mevki önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama buyurmak dâhilin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya yapı denetiminden sorumlu özel üretimlardan fikir girmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari bünyesına akla yatkın yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına amelî türler yeğleme edilebilir.

Hatta Yangın Kapısının üzerinde bulunan panik amerikan bar kilit sisteminin bile sorunsuz çkızılıştığından sakıncasız olunmalıdır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara simultane kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak binada olmalıdır.

Yangın kapıları; son mesabe itimatlı ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra yaşam alanlarında namına mevzi bulur. Gerçeklik bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında kaliteli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında kapının göstermiş başüstüneğu performansa fallarak testi yapan kuruluş tarafından Yangın çıkış kapısı istanbul kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page